Fiat X1/9 Club Nederland
5 juli 2014

Italia a Zandvoort 2014


Zon, mooie auto´s en een Formule 1 demo met ouderwets geluid, wat wil een mens nog meer.
Categorie: Verslagen
Ingezonden door: Nicolette
Met vier X 1-9´s was onze club vertegenwoordigd op de paddock van Italia à Zandvoort op 29 juni 2014.
Helaas bleef een vijfde X 1-9 op weg naar het circuit steken in de file door koelingsproblemen.
We hebben gedurende de hele dag aanloop gehad en diverse vragen van belangstellenden moeten beantwoorden.
Met  name door  de openstaande klep, met zicht op de fraaie turbomotor, trok de X 1-9 van Theo Viëtor veel belangstelling.
Ook liet een voormalige X1-9 bezitter aan zijn kinderen zien, waar papa vroeger in rondreed en natuurlijk wilden ze allemaal even achter het stuur plaatsnemen en op de foto worden gezet.
En pa kreeg een recente Uno Barra Nove mee naar huis, om te helpen bij het nadenken of ie niet her-intreder wilde worden.
De duizenden bezoekers werden, naast al het moois op autogebied van vroeger en vandaag dat Italië te bieden heeft, ook nog eens verrast door het jankende geluid van liefst 3 Minardi Formule 1´s, afkomstig uit  de verzameling van Frits van Eerd.
Jos Verstappen, Jan Lammers en Frits van Eerd zelf, lieten ons genieten van de ongekende snelheid en het ouderwets jankende geluid van deze Formule 1 auto’s, allemaal van rond 2002; geweldig om mee te maken.
Toen vervolgens Oranje ook nog eens ‘s avonds won van Mexico, kon deze dag helemaal niet meer stuk.
Bijgaand tref je een paar sfeerimpressies aan.
 
Wil je ook met je X 1/9 op de clubstand staan, schrijf je dan in voor het Nationaal  Oldtimer Festival op Circuitpark Zandvoort op 10 augustus 2014.
 
Warner Elgersma