Fiat X1/9 Club Nederland
14 maart 2016

Afsluiting van een tijdperk


Ruim 25 jaar geleden ontstond ooit op een zaterdagavond het idee om een clubmagazijn te beginnen.
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Nicolette

De eerste zaterdag van de maand konden mensen die lid waren van onze club onderdelen komen kopen voor hun X. Deze waren of nieuw of gebruikt, de nieuwe onderdelen werden vaak aangeleverd door Henk.

Soms werden er vragen gesteld over de gebruikte onderdelen: zijn deze nu van de club? De investeringen werden door het team van het clubmagazijn uit eigen beurs betaald. Het team bestond toen uit 4 personen, Carlo, Marcel, Henk en Gert.


Wat werd er gedaan om aan onderdelen te komen?

Het team kocht onderdelen in van mensen die er mee stopten of die onderdelen over hadden. Daarnaast werden er X1/9’s gekocht om te slopen waarna de onderdelen weer verkocht werden op die eerste zaterdag van de maand.


Dit idee werkte boven verwachting. Het is ooit zelfs zo druk geweest dat mijn ouders het eigenlijk niet meer zo leuk vonden, want mijn vader kon niet weg met zijn auto omdat het hele terrein vol stond met auto’s en zijn garage geblokkeerd was.

Uit dit schrijven kunt u waarschijnlijk al opmerken dat ons magazijn ooit is gestart bij mijn ouderlijk huis in Veenendaal. De oude werkplaats werd gebruikt om te slopen en in de nieuwe is een zolder gemaakt met balie en daarachter het magazijn.


Door omstandigheden is het magazijn in 2000 verhuisd naar Andelst. De ’nieuwe’ werkplaats in Veenendaal is door de nieuwe eigenaar gesloopt, maar de oude staat er nog steeds en ook de schuren daar omheen.

Met de verhuizing destijds is de nieuwe werkplaats natuurlijk leeg gemaakt maar de rest van onze spullen is daar blijven staan.


Inmiddels is het 16 jaar later en het huis in Veenendaal staat te koop. Dat betekent dat alles wat daar nog ligt op korte termijn weg zal moeten!

Afijn, alles weer verhuizen kan, maar in overleg met het oude team zijn wij op een ander idee gekomen.


Er komt een leegverkoop-magazijndag in Veenendaal op 28 mei a.s. Stationsstraat 69, 3905 JH Veenendaal

Op deze zaterdag zal alles wat daar nog aanwezig is, verkocht worden tegen een gereduceerde prijs, dus zoekt u nog een onderdeel voor de X1/9? Hier is uw kans om dit te bemachtigen.

Dit alles gaat plaatsvinden van 10.00 uur tot 16.30 uur en natuurlijk staat de koffie voor u klaar.

Ons volledige oude team zal op deze dag aanwezig zijn om een stukje clubhistorie af te sluiten.

Het zou leuk zijn om op deze dag weer oude bekenden te zien.


Namens het clubmagazijn-team