Fiat X1/9 Club Nederland
26 juni 2016

30 jarig bestaan gevierd in Garderen


Zondag 26 juni 2016, wakker worden in hotel West Cord in Garderen.

Categorie: Verslagen
Ingezonden door: Nicolette

Midden in de bossen, zonnetje in de kamer. Hoe noemen ze dat, oh ja: ’Je kunt het slechter treffen’.

Na lekker ontbijten met mijn vrouw en natuurlijk alle clubleden gaan we op weg naar de auto`s. Wel even mikken met de bagage. Ik heb namelijk een Uno Turbo motor in mijn X ingebouwd en op de plek van ons reservewiel zit de intercooler. Het reservewiel heeft een plekje in de voorste bagageruimte gevonden. Wel jammer van de ruimte maar man man, wat loopt dat motortje toch lekker, nooit een verkeerde klap en standaard 105pk.

Na de laatste meting 109 pk. Dus 4 pk extra zijn in de groene (verde metallizzato) weide gesprongen, welk paard zou dat niet willen.

De Duitse gasten hadden de dakjes er af gehaald maar de donkere wolken pakten zich al samen. Hm… neen, top less ging het niet worden.

Gedurende 30 jaar X1/9 hadden we wel beter weer gehad. Jammer, maar het kon de pret niet drukken. Op weg via een mooie route naar Arnhem.

Onderweg begon het te regenen en onze Duitse vrienden (die niet meegingen) zijn dan ook maar gelijk terug naar huis gereden en zullen snel na vertrek de dakjes wel erop gelegd hebben. In Arnhem naar het Openlucht Museum. Heel mooi wat ze daar ’geflikt’ hebben. Vooral de Amsterdamse Westerstraatpanden vielen zeer in de smaak, we blijven Amsterdammers hè. Keurig opgeknapt geven ze een mooi tijdsbeeld inclusief Dafje voor de deur.

Na de goed verzorgde lunch nog lekker gewandeld in het prachtige Openlucht Museum. Daarna maar weer op weg naar huis, hoe dichter we richting het westen reden hoe beter het weer werd en uiteindelijk kon de X lekker droog de garage in. Volgend jaar wordt mijn X jarig, 40 jaar wordt ze. Ja, ze is mijn Italiaanse schoonheid. Tijd voor een feestje en net als mijn cluppie op naar de 40.

 

met vriendelijk groet,

Flip van Egmond

Amsterdam