Fiat X1/9 Club Nederland
10 september 2016

Clubdag Harderwijk


Over chique koffiedrinken, al varend lunchen en aan het water dineren

Categorie: Verslagen
Ingezonden door: Nicolette

Op 10 september 2016 reden wij, onder een heerlijk schijnend zonnetje, vol verwachting naar Putten, naar Kasteel De Vanenburg, op uitnodiging van Richard en Michel Korving.

Bij aankomst was de aanblik van het kasteel prachtig, want als welkom hadden de broers hun blauwe en bordeaux rode X1/9’s aan weerszijden van de ingang gezet: een plaatje.

Dat ze overal aan gedacht hadden bleek wel, toen we op het welkomstbord van het hotel, prominent ons clublogo ontwaarden. In de prachtige tuin werden we hartelijk door onze gastheren ontvangen, met door hen aangeboden appelgebak begon de dag al heel smakelijk.

Volgens ons hebben we nog nooit zo chique koffie gedronken op een clubdag, een perfecte start van een mooie dag.

Al vlug moesten we in onze X1/9 stappen voor het eerste deel van de toertocht, over smalle slingerende weggetjes tussen groene weilanden en eindigend in Harderwijk.

 

Vanwege parkeerperikelen lieten we onze X1/9’s buiten het centrum staan en liepen we samen in een klein kwartiertje naar de haven toe.

Daar scheepten we in op de Caroline-H, een rondvaartboot met een mooi  buitendek waar ieder een lekker plekje in de zon vond.

Onze beide kleinzoons, Jason en Damian (beiden met zwemvest, we kennen ze een beetje) vonden het maar wat spannend en hebben elk plekje van de boot wel gezien.

Na vertrek uit de haven werd ons, al varend over het Veluwe-meer en genietend van een prima lunch, door de schipper uitleg gegeven van wat we allemaal, door het raam, aan ons oog voorbij zagen glijden.

 

Na terugkomst in de haven wandelden we weer gezellig naar onze X 1/9’s en pakten de draad van de toertocht weer op. Deze leidde ons over mooie delen van de Veluwe en omdat we toch wel heel graag de jaarlijkse botterdagen in het historische vestingstadje Elburg wilden meemaken, staken we een stukje van de route af. Richard en Michel hadden al gezegd dat we niet moesten schrikken van de drukte daar en dat was maar goed ook.

Het was knetterdruk, maar ook beregezellig met een plaatselijke bevolking die veelal in historische zeemanskleding was gestoken en met een gezellig mannenkoor als begeleiding, wandelden we door de hoofdstraat naar de haven.

Daar lagen tientallen fraaie houten zeilboten te glanzen in

de zon. De entourage van de  haven met al die oer-Hollandse

visbotters was prachtig.

En overal rook je de vers gebakken vis.

Heel leuk om dat toch weer dankzij de club mee te maken.

We komen absoluut nog een keer terug daar, want het stadje staat bol van de leuke straatjes met historische gebouwen, maar die moet je niet tijdens de botterdagen willen bekijken.

 

We lieten de drukte weer achter ons en staken het Veluwe- meer over en stopten bij de eindbestemming van de toerrit, bij Beachclub Nu, heel fraai aan een zandstrand gelegen.

Daar hebben we heerlijk gedineerd en gezellig nog een glaasje gedronken en de belevenissen van de dag nog eens besproken.

 

De rode draad van de dag was toch wel het water, want dat hadden we veel gezien, maar dat is niet zo verwonderlijk, wetend dat op het Veluwemeer door de beide gastheren,

al speedboot varend, ook veel tijd wordt doorgebracht (ze zullen ieder terrasje aan de waterkant wel kennen) en daar hebben wij vandaag optimaal van geprofiteerd.

In het pikkedonker reden we door de Flevopolder voldaan weer naar huis.

 

Richard en Michel, heel erg bedankt voor de geweldige clubdag, die jullie voor ons hebben georganiseerd en waar jullie veel tijd in hebben gestoken, weten wij.

We hebben genoten

 

 

Sandra en Warner Elgersma