Fiat X1/9 Club Nederland
5 januari 2018

Het X1/9 archief


Na het digitaliseren en uitbreiden van het X1/9 register Nederland is ook het idee ontstaan voor de oprichting van een archief dat inzichtelijk is voor clubleden. Denk hierbij aan oude clubbladen Uno Barra Nove, brochures en (technische) boeken.
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Nicolette


Welke informatie is beschikbaar

De basis is gelegd en de volgende naslagwerken zijn beschikbaar:

  • Alle clubbladen sinds 1986 (nummer 1)

  • Ruim 40 verschillende brochures inclusief de zeldzame brochure uit 1975 (serie A/b)

  • Uittreksel en knipsels uit verschillende tijdschriften vanaf 1972

  • Technische handboeken en ‘electrical dignostics handbook USA’

  • Informatieve boeken en ‘spare parts manual 1972’

  • Officiële persfoto’s en informatie over de historie, ontwerp, ontwikkeling en voortgang.

Ben je op zoek naar specifieke informatie of foto’s? Neem dan contact op met onderstaande. Alles voor clubleden gratis. Ben je geen clublid, vraag dan naar de voorwaarden.


Waar willen we naar toe

In de eerste plaats hoop ik zo veel mogelijk informatie te behouden voor de club zodat dit ook in komende jaren inzichtelijk blijft voor eigenaars en geïnteresseerden. In combinatie met het X1/9 register wordt er nog meer duidelijk over de verschillende X1/9 uitvoeringen, correcte onderdelen en wijzigingen per type en jaartal.

De basis is gelegd maar er is nog veel informatie te vergaren. Hierbij dan ook een oproep: ben je in het bezit van naslagwerken, tijdschriften, persfoto’s etc. en wil je dit delen? Stuur dan een bericht naar onderstaande met wat er beschikbaar is. Wil je archiefstukken kwijt dan ben ik zeker geïnteresseerd. Donaties in de vorm van informatie, boeken en dergelijke zijn meer dan welkom en zeer gewaardeerd.

Wanneer ik stukken dubbel heb zoals oude clubbladen dan geef ik deze ook weer door aan andere clubleden. Tegen kosten mogen andere liefhebbers ook reageren. De opbrengst wordt gebruikt voor de uitbreiding van het archief.

Louis Sindoni

e-mail: Lamboluigi@hotmail.com