Fiat X1/9 Club Nederland
10 juni 2017

Clubdag Lent 10 juni 2017


Door persoonlijke omstandigheden heb ik twee jaar niet deelgenomen aan clubdagen.
Mede door aandringen van de familie heb ik besloten weer eens een clubdag te bezoeken, mijn zoon Harry was bereid om de opengevallen plaats in de X in te nemen.

Categorie: Verslagen
Ingezonden door: Nicolette

En zo vertrokken we, na een regenachtige week op zaterdag 10 juni ’s morgens om kwart over negen, met open dak richting Bemmel. Na aankomst bij restaurant Zijdewinde bleek al snel de gezelligheid op het zonovergoten terras. Na de door het bestuur aangeboden koffie en het in ontvangst nemen van de route vertrokken we.
De toertocht was een prachtige reis door het rivierenlandschap uitgezet door het vertrouwde duo Ina en Henk, die de kunst verstaan een bijzonder stukje Nederland te laten zien in hun omgeving. 

Op een bijblad waren de bezienswaardigheden extra aangegeven, zodat je deze bij tussenstops kon bekijken. De route zelf was voor mijn zoon en mij, als oosterlingen, bijzonder, ook de dorpjes waar we doorreden kenden we niet of nauwelijks en dat maakt deze uitstapjes  juist zo leuk.

Toen het eerste deel van de tocht ten einde was, werd in de tuin van Ina en Henk de goed verzorgde lunch gebruikt. De zon had al zo’n grote kracht bereikt dat de schaduw al snel opgezocht werd. Daarna werd gestart voor het tweede deel van de route, wederom door het prachtige rivierenlandschap waarin de Waal de hoofdrol speelt. Ook deze route was foutloos in elkaar gezet.

Helaas bleek dat bij twee auto’s de pech toesloeg en toevallig ook bij allebei de versnellingsbak. Dan blijkt dat het ook een vriendenclub is, want de steun en toeverlaat van de club (op monteursgebied) Gert van Kooten, heeft zich ingezet om als een soort wegenwacht op te treden. Bravo Gert.

De weergoden bleven ons gunstig gestemd en zo konden we bij terugkeer weer in de tuin van  Keimate 5 in Lent uitblazen en in alle rust genieten van een drankje met daarna een uitgebreide barbecue.

Deze dag was voor ons beiden zeer geslaagd en voldaan zijn we huiswaarts gegaan. Het heeft mij persoonlijk goed gedaan om weer in de club opgevangen te worden, al waren er ook emotionele momenten. Dank aan ons gastgezin voor deze dag, de fam. Martens.

 

Harry en Henk van Gelder.