Fiat X1/9 Club Nederland
9 september 2017

Rondje Maas en Waal 9 september 2017


Met een link naar Boudewijn de Groot werden wij uitgenodigd door David en Annemiek voor de clubdag in Horssen met in het vooruitzicht  prachtige vergezichten, smalle weggetjes en dijkritjes. Koffie in de tuin picknick op het gras en buffet in de avondschemering. Geweldig gaan we doen.

Categorie: Verslagen
Ingezonden door: Nicolette

Daags tevoren een mailtje in verband met de te verwachten weersomstandigheden een aantal voorzorgsmaatregelen t.w. warme sokken en wandelschoenen,  wollen truien en comfortabele winterjassen en tevens  wat zitmateriaal.
Goed, zaterdagmorgen op weg naar Horssen, in onze weersbestendige Kia, niet omdat wij bang zijn dat de X nat wordt, maar die is nog in reparatie.
Gewapend met rubberen laarzen, regenkleding geschikt voor barre tochten en truien en broeken om een Nova Zembla avontuur te overleven.
Aankomst Horssen, Annemiek aan het slagroom kloppen en David ontspannend kletsen in de regen.
Wat maakt het uit op een mensenleven. Hartelijk en een warm welkom we maken er een leuke dag van onder het motto: als alles gesmeerd gaat heb je niets te vertellen.

Koffie met appelgebak en slagroom in de partytent. Met het druppelen van de regen, druppelen ook de inschrijvers binnen wat altijd een feest van herkenning is.

Door het praten en kletsen in de twee tenten horen we niet eens meer dat het regent en zo hoort het ook.

Dan is het even wat minder gaan regenen, zeg maar een miezerregentje, waarbij je denkt het is droog maar na tien minuten ben je gewoon nat en drupt het water in je nek.

Attentie, David heeft het spreekgestoelte c.q. konijnenhok bestegen, heet iedereen nogmaals welkom en geeft uitleg wat er te gebeuren staat, zoals het routeboek wat bestaat uit een kort ritje van 28 km. Daarna de lunch hier in de tent en de middagrit van 75 km waarna we hier het buffet weer aan doen.

Na uitreiking van het routeboek gaat de hele club op weg.

Het routeboek is even aandacht waard. Keurig verzorgd in kleur, goed leesbare letters verluchtigd met wetenswaardigheden en herkenbare foto’s. De aanwijzingen zeer duidelijk, waarbij opgemerkt dat je moet doen wat er staat en niet moet doen wat je denkt. Dat zal de bedoeling wel zijn.

Goed gedaan met medewerking van de jongste bezitter van een X.

De route rijden betekent, dat je regelmatig van verschillende kanten X-en ziet aan komen rijden, wat heel apart is als er maar een juiste route is. Maar komaan de lol is er niet minder om.

Mogen we zeker vermelden, dat het Rondje Maas en Waal een plezierig en mooi stukje Nederland is, wat in het geheel wellicht ondersneeuwt  bij het geweld van de Randstad.

Terug bij David en Annemiek, die geweldig geholpen werden door de buurman (een goede vriend uit Wageningen en welke de jongste X bezitter is, n.l. Marco de Jong), hebben we van de lunch genoten.

Voordat wij vertrokken, gaf  Warner Elgersma een kort overzicht en verslag van het ontvallen van Lex Kuckelkorn, waarbij wij zeker in de toekomst een warm, vriendelijk, bevlogen en  vrolijk mens gaan missen. Laat hij leven in onze herinnering.

Voor het tweede deel hebben wij bij tijd en wijle toch nog van de zon genoten zodat we nog even op het terras van het sprookjesbos hebben gezeten.

Einde rit terug in de tent waar de drankjes klaarstonden, zonder extra kosten - een verrassing -.

Het buffet daar kunnen we kort over zijn, overvloedig en smaakvol. Waarbij we zeker niet mogen vergeten te vermelden dat ’de Nachtisch’ bestond uit, aldus Annemiek, yoghurt met prut wat ons inziens een toepasselijke afsluiting was van deze dag.

Resumé: een zeer geslaagde dag, ondanks de weersomstandigheden.

Graag willen wij hier dan ook een buiging en een gul applaus laten horen voor de gedane inspanningen van David en Annemiek.

John en Annie van Beek