Fiat X1/9 Club Nederland
9 september 2018

Clubdag Bergschenhoek


Als je ouders een clubdag organiseren in de buurt, die ook nog eens begint op de boerderij van je neef, dan moet je daar als oud-lid uiteraard bij aanwezig zijn!

En dan word je ook gevraagd om een verslag te schrijven als gastrijder, dus bij deze…

Categorie: Verslagen
Ingezonden door: Nicolette

Zondag 9 september rond 10:00 uur werden we verwacht op Belevenisboerderij Schieveen, waar de toerrit zou beginnen. Maar met twee kleine kinderen wil je planning nog wel eens in de soep lopen, dus waren wij pas rond 10:30 uur aanwezig. Bij aankomst stonden er al een aardig aantal X1/9’s op de parkeerplaats, en ook binnen zat het al lekker vol. Na het nuttigen van een kop koffie of thee en een plak Schieveense kruidkoek, nam Warner het woord om de dag officieel te openen. In samenwerking met Peter, mijn vader dus, is er een soort leidraad opgesteld voor het uitzetten van ritten, zodat iedereen in het vervolg een bepaalde standaard aan kan houden om verwarring te voorkomen.

Daarna was het de beurt aan mijn vader om het programma en de route toe te lichten, om vervolgens iedereen op pad te sturen.

Het eerste deel van de route leidde door een stukje van Berkel en Rodenrijs naar Bergschenhoek, langs het huis van mijn ouders, naar de uitkijktoren bij het activiteitencentrum Outdoor Valley waar je een mooi uitzicht hebt over de natuur rondom het activiteitencentrum.

Een veel gehoorde reactie bovenop de toren was dat men niet verwacht had dat er zoveel groen rondom Rotterdam zou zijn. Na de stop bij de uitkijktoren vervolgde de rit zich langs de skiberg richting Bleiswijk, en vanaf daar parallel aan de N209 weer richting Bergschenhoek. Vanaf daar over de N209 weer naar de boerderij voor een heerlijke lunch die bestond uit tomaten-groentensoep, belegde bruine en witte broodjes, verse jus d’orange en melk, en heerlijke aarbeien.

 

Na de lunch werd de rit voortgezet door een groot deel van het Westland, om uiteindelijk uit te komen bij de Maeslantkering in Hoek van Holland. Een grote stormvloedkering die bij storm en hoog water de Nieuwe Waterweg afsluit om het achterliggende land te beschermen en een tweede watersnoodramp zoals in 1953 te voorkomen.

Geïnteresseerden konden deelnemen aan een rondleiding in het Keringhuis en over het terrein van de stormvloedkering, waarbij men onder één van de gigantische deuren door kon lopen. Het was zeer indrukwekkend om hier rond te lopen en meer te leren over de maatregelen die getroffen zijn om een watersnoodramp te voorkomen.

 

Na de rondleiding volgde nog een klein stukje toer, richting Wateringen waar de dag afgesloten werd met een diner bij restaurant De Bonte Haas. Zelf hebben wij niet deelgenomen aan het diner, maar ik hoorde dat het erg goed smaakte.

Het was een leuke en gezellige dag, mede mogelijk gemaakt door heerlijk zonnig weer waardoor er lekker met open dak gereden kon worden. Jammer genoeg ging dat voor onze Ford Focus station niet op, maar wij hebben ook van het weer genoten. Onze jongens waren van top tot teen nat door het spelen met water bij de Maeslantkering maar ze hebben het wel erg naar hun zin gehad.

 

Het was leuk om weer eens bij een clubdag aanwezig te zijn. Bedankt voor de uitnodiging, en wellicht tot in de toekomst!

 

Arjan, Yvonne, Owen en Tygo