Fiat X1/9 Club Nederland
17 september 2006

Clubdag Gilze


Op 17 september was het tijd  voor weer de laatste clubdag van het jaar. Aangezien de clubdag dit keer door mijn ouders werd georganiseerd was het dit keer dus lekker in de buurt. Het weer zat mee dus het dakje kon eraf. We werden hartelijk ontvangen met koffie en gebak in het Brabantse Gilze. In totaal bedroeg de opkomst zo'n 20 auto's wat best een redelijke opkomst is. Ook was het een internationaal gezelschap aangezien tevens Belgische en Engelse deelnemers present waren.

Categorie: Verslagen
Ingezonden door: P.Oosthoek
Vervolgens zijn we gestart met de toertocht door het Brabantse land op het grensgebied met België. Ongemerkt ging je steeds de grens over zodat je je afvroeg of je nu in het binnen- of buitenland was. Hoewel de omgeving voor mij bekend is, kwam je toch door leuke plaatsen waar ik zelf als echte Brabander nog nooit was geweest.

De lunch werd gehouden in een pittoresk café op de grens met België. De lunch bestond uit het onbeperkt eieren met hesp (ham) eten. Er werden een aantal koekenpannen met ei op tafel gezet en als hij leeg was dan stond de nieuwe al weer klaar. De groep was verdeeld over 2 tafels, maar de tweede tafel kreeg pas eten als iedereen aan de eerste tafel klaar was. Pogingen van onze penningmeester om de hongerige groep aan de tweede tafel toch van eten te voorzien werden direct afgestraft door de Belgische serveerster.
Vervolgens was het een korte rit naar de volgende stop: Het Boerengolf. Bij de boerderij was een tien-holes golfbaan aangelegd in een weiland. Met behulp van een klomp aan een stok diende de bal in de hole te worden geslagen, slingerend tussen de koeien (en hun vlaaien), sloten, schrikdraad en aardappelvelden. Dit leidde tot behoorlijke competitie tussen de verschillende leden en tot grappige taferelen. Alle deelnemers werden beloond met een herinnering.
Vervolgens ging de rit via de Nederlands-Belgische enclave Baarle-Nassau terug naar het beginpunt, waar als afsluiting het diner plaatsvond.
Door het redelijke weer voor de tijd van het jaar was deze clubdag een leuke en sportieve afsluiting van het clubseizoen.

Martijn Elings (lidnummer 1581)