Fiat X1/9 Club Nederland
29 januari 2012

Nieuwjaarsbijeenkomst Zetten


Zaterdag 28 januari stappen we in onze Punto om naar Zetten te rijden. De winter is niet echt geschikt voor de X, vandaar dat we met een andere Italiaanse auto gaan.
Categorie: Verslagen
Ingezonden door: P.Oosthoek

Rond 16.00 uur worden we verwelkomd door onze gastheer van vandaag, Gerard Derksen. Het is al behoorlijk druk in het clubhuis van de schietvereniging S.S.V. de Linge.

We beginnen met het afwikkelen van de financiën voor deze dag bij onze gastvrouw Henny Derksen. Dan koffie met gebak (van de club) en het schudden van vele handen.

Rond 17.00 uur krijgen we een korte uitleg van leden van de schietvereniging over de wapens waar we mee mogen gaan schieten: een luchtdrukbuks. We zijn onder de indruk van de demonstratie die wordt gegeven door een jeugdlid van de vereniging. Drie schoten en maar één gat te zien! Hij behoort dan ook niet voor niets tot de top 10 van de Nederlandse jeugd.

Nu is het tijd om zelf te gaan schieten onder leiding van enkele enthousiaste leden van de schietvereniging. Eerst wat oefenrondjes en daarna de wedstrijd.

Vijf schoten op 1 kaartje en de winnaars zijn:

Bij de mannen:

1. Jop Hermes

2. Carlo Eekhart

3. Peter Oosthoek

Bij de dames:

1. Alexandra (aus Köln)

2. Sandra Elgersma

3. Nicolette Rotteveel

Na dit "harde werken" tijd voor een drankje en daarna een uitgebreide Italiaanse maaltijd. Verschillende soorten pasta en lasagna. Wie nog niet vol zat, had nog ruimte over voor de tiramisu en het ijs.

De sfeer zat er weer goed in. Was je even stil om te luisteren, dan leek het wel of je in een overvol kippenhok zat. Maar dit is juist het leuke aan de X1/9 club. Iedereen praat met elkaar, kom je voor de eerste keer of ben je al 25 jaar lid, het maakt niet uit, iedereen is even welkom.

Gerard en Henny, bedankt voor deze leuke dag.

Peter en Jolanda