Fiat X1/9 Club Nederland
27 juni 2012

Clubdag Ohé en Laak


Op 24 juni werd de clubdag in Ohé en Laak georganiseerd. Omdat het best een stukje rijden is voor ons hadden we een kamer gereserveerd bij de Bed & Breakfast  in Ohé en Laak en gingen we er een dag eerder al naar toe.
Categorie: Verslagen
Ingezonden door: Nicolette

Rond 17.15 uur kwamen we er aan en werden we verwelkomd door Jan en Piet die ook net waren aangekomen. Even later arriveerde ook de familie Oosthoek en waren we compleet met het groepje dat een dag eerder zou komen.
We gingen gezamenlijk uit eten bij een restaurant in Stevensweert. Dit was erg gezellig. Het was prachtig weer en daarom maakten we na het eten nog een wandelingetje door Stevensweert eer we weer teruggingen naar Ohé en Laak.
Eenmaal terug bij de B&B was het nog zo lekker dat we buiten op het terras zijn gaan zitten. In de gezamenlijke ruimte stond een ouderwetse kast gevuld met drank (!) waar we uit mochten pakken. Het kostte maar een schijntje! We hebben het volgehouden tot 0.30 uur. Toen zijn we toch maar naar bed gegaan.
Helaas sliepen wij erg slecht die nacht. Was het een voorbode van slecht weer? Behoorlijk brak verschenen we die ochtend aan het ontbijt. De lucht was grauw en grijs. Na het ontbijt vertrokken we naar de Hompesche Molen waar de clubdag van start zou gaan. Hier werden we ontvangen door Roger en Marsha die de clubdag hadden georganiseerd. Het was er erg gezellig en de opkomst was goed. Er waren ook nog enkele officiële momenten. Martijn nam afscheid van de evenementencommissie en hij werd bedankt voor zijn inzet. Gerard neemt vanaf nu zijn taken over. Ook Arjan werd in het zonnetje gezet om hem te bedanken voor het ontwerpen van deze prachtige website.
Na een prima lunch gingen we op pad voor de toertocht. Deze voerde ons een heel stuk door Duitsland heen. We kwamen door veel Duitse dorpjes en het is altijd leuk om de huizen te bekijken. Wat een kasten staan er af en toe tussen! Helaas was het weer niet best. Het regende continu dus het dak moest er weer op blijven. De omgeving ziet er dan ook meteen een stuk grauwer uit! Jammer maar helaas kun je dat nou eenmaal niet regelen.
De toer eindigde bij een echte Limburgse Schutterij. We leerden er schieten met een grote buks. Deze buks was manshoog en bijna niet te tillen! Hij steunt op een balk en met een beugel op je schouder. Het doel dat je moet raken zit hoog in een stelling dus je moet schuin omhoog in de lucht schieten. Het was erg leuk om te doen en het was ook erg leuk om te zien dat de meesten toch goed raak konden schieten! En dat voor de eerste keer!
Na het schieten gingen we BBQ-en. Door het mindere weer was dat in een tent en je kon ook binnen in de kantine van de Schutterij zitten. Het vlees en de salades waren heerlijk. En hoe verder op de avond hoe verder het weer ging opklaren!
De dag was voorbij gevlogen. Iedereen keerde weer huiswaarts. Wij bleven als enige nog een nachtje slapen in de B&B. Deze nacht sliepen we wel heerlijk. De volgende dag was het weer prachtig! We hebben de hele weg terug naar huis open kunnen rijden en kozen voor een route buiten de snelwegen waardoor we nog een prachtige toertocht hadden!
Roger en Marsha: hartelijk bedankt voor het organiseren van deze gezellige dag!