Fiat X1/9 Club Nederland
10 september 2012

11 augustus 2012 Nürburgring


Zoals ieder jaar stond ook dit jaar weer de Nürburgring op de evenementenkalender. Failliet of niet! En ook dit jaar kwamen de toegangskaarten weer erg laat binnen bij Henk dus op vrijdagmorgen vroeg vertrokken we met de bestemming Lent om bij Henk de kaarten persoonlijk op te halen.
Categorie: Verslagen
Ingezonden door: Nicolette

Daarna zijn we meteen doorgereden naar de Ring om onze partytent op te zetten. Tot onze verbazing stonden we op een hele andere plek dan de vorige jaren. We zijn er nog niet helemaal uit of we hier blij mee zijn of niet. We stonden iets verder van het circuit af waardoor we elkaar beter konden verstaan tijdens de races maar daarmee stonden we ook verder van de toiletten weg. Voor de mannen niet zo erg want we stonden ook aan de rand van een bos. Daar werd heel wat keer heen gewandeld.

Verder was het als vanouds weer gezellig en was er een hoop te zien. Op bijgaande foto's kunnen jullie zien dat er veel X1/9's bij elkaar waren op onze speciale parkeerplaats. Daar werd ook veel over besproken.

Het was prachtig weer dit jaar (eindelijk weer eens) en wat is de Eiffel dan toch mooi! Ik heb wat foto's gemaakt vanuit de auto toen we onderweg waren van het hotel in Blankenheim naar de Ring. Een ritje van 28 kilometer. Zo mooi......

Op zaterdag en zondagmorgen zit ik altijd met onze Clubshop in de partytent om goede zaken te doen maar als op zondagmiddag de meeste mensen weer naar huis gaan breken wij ook op en dan hebben we de hele middag nog de tijd om het circuit op te gaan. We kijken wat races vanaf de tribune en gaan naar het Fahrerlager waar veel te zien is. Je kunt de pitboxen inlopen tot in de pitstraat aan toe!

Ook kun je over een stuk circuit lopen dat voor deze races niet wordt gebruikt maar wel voor de Formule 1. Best apart om over de curbstones te lopen waar anders de Formule 1 wagens overheen denderen. Het voelt een beetje magisch en als Formule 1 fan ben ik daar wel gevoelig voor!

Aan het einde van de zondag gingen we moe en voldaan weer terug naar het hotel voor nog een rustig avondje. Op maandag gingen we weer richting huis. Tot volgend jaar hopen we? We moeten het afwachten.