Fiat X1/9 Club Nederland
17 oktober 2012

BAS Tuningsdag


Op 13 oktober 2012 was er de 2e tuningsdag bij BAS Auto Service in Lichtenvoorde.
Categorie: Verslagen
Ingezonden door: Nicolette

Op 13 oktober was er weer een Bas ( Bas Auto Service ) dag in lichtenvoorde. Om half zeven al in de auto om op tijd aanwezig te kunnen zijn en om half negen was ik er. We werden zeer gastvrij ontvangen met koffie en koek in een erg mooie werkplaats.
Er zijn zes auto's die dag op de rollenbank geweest. Een hele mooie X met maar liefs 160Pk (wel met turbomotor) en nog 2x een X met een turbomotor maar ook een standaard X 1/9 injectie met alleen een andere uitlaat (maar daardoor wel 87PK en dat is 10Pk meer dan af fabriek). Maar ook een mooie X met een 2 liter motor: op de testbank wel mooi 130Pk.
Ik had zelf wel het een en ander veranderd aan mijn auto o.a. andere nokkenas, een eigenbouw uitlaat, ander inlaatspruitstuk met 2 dubbele weber carburateurs. Dus op de testbank had Bas het meeste werk aan mijn auto om alles goed afgesteld te krijgen. Bas heeft ons goed uitgelegd hoe zo'n carburateur werkt en natuurlijk was ik blij dat uit de test naar voren kwam dat de uitlaat die ik gemaakt had ook goed werkte. Ik heb veel geleerd die dag en weet nu ook de verbeterpunten die ik aan de motor moet doen, maar dat is een mooie winterklus.
Voor mensen die van techniek houden is dit echt een aanrader om een keer mee te maken. Je leert er veel van en zo'n dag is goed verzorgd: een uitstekende lunch met op tijd een natje en een droogje bij zeer gastvrije mensen.
Ik wil dan ook Bas Auto Service bedanken voor deze mooie en leerzame dag.
Terug naar huis wil je natuurlijk je nieuw verworven Pktjes testen maar tijdens de terugweg alleen maar heel veel regen dus toch maar rustig naar huis gereden en nu wachten op mooi weer. Oja ik heb nu 106 PK en veel meer koppel. De auto trekt nu veel beter op en ik moet nog het een en ander veranderen dus ik denk dat ik volgend jaar maar weer een keer naar Lichtenvoorde moet gaan. met vriendelijke groet, Marcel Rotteveel