Fiat X1/9 Club Nederland

Verslagen


Clubdag Bergschenhoek 09 september 2018

Als je ouders een clubdag organiseren in de buurt, die ook nog eens begint op de boerderij van je neef, dan moet je daar als oud-lid uiteraard bij aanwezig zijn!

En dan word je ook gevraagd om een verslag te schrijven als gastrijder, dus bij deze…


Lees meer »
Rondje Maas en Waal 9 september 2017 09 september 2017

Met een link naar Boudewijn de Groot werden wij uitgenodigd door David en Annemiek voor de clubdag in Horssen met in het vooruitzicht  prachtige vergezichten, smalle weggetjes en dijkritjes. Koffie in de tuin picknick op het gras en buffet in de avondschemering. Geweldig gaan we doen.


Lees meer »
Clubdag Ohé en Laak 2 juli 2017 02 juli 2017

Na in 2009 een clubweekend te hebben georganiseerd en in 2012 een clubdag, vonden wij het weer eens tijd worden om een clubdag voor de X1/9-’familie’ te organiseren in het mooie Limburgse land. Om 10 uur werd iedereen bij ons thuis verwacht voor koffie en Limburgse vlaai.


Lees meer »
Clubdag Lent 10 juni 2017 10 juni 2017

Door persoonlijke omstandigheden heb ik twee jaar niet deelgenomen aan clubdagen.
Mede door aandringen van de familie heb ik besloten weer eens een clubdag te bezoeken, mijn zoon Harry was bereid om de opengevallen plaats in de X in te nemen.


Lees meer »
18 mei 2014Clubdag Zuid-Limburg 02 juni 2014

Clubdag in Valkenburg, Zuid-Limburg? Dat is wel een heel eind weg vanaf omgeving Rotterdam!

210 km heen – een rit van pakweg 120 km – 210 km terug, wel erg veel voor één dag.

Zullen we wel gaan?


Lees meer »
19 oktober 2013 Rosmalen 21 oktober 2013
Na de ondergang van Italia a Houten werd dit jaar voor het eerst deze beurs in het Autotron van Rosmalen georganiseerd. Wij waren daarbij!
Lees meer »
Weekend Zeeuws-Vlaanderen 14 en 15 september 2013 20 september 2013

Degenen die al in de loop van vrijdag naar Zeeuws-Vlaanderen waren gereisd, waren uitgenodigd om ’s avonds bij Warner en Sandra een kopje koffie en/of een borreltje te komen halen. Vanaf acht uur kwamen steeds meer stelletjes binnendruppelen tot de groep zo groot was geworden dat de kring werd uitgebreid tot in de keuken. Het was een feest op zich om weer allemaal oude bekenden te treffen. Warner vertelde onder het genot van een pilsje en wat lekkere hapjes hoe ze tot de koop van dit ’vakantiehuisje’ waren gekomen en wat de geschiedenis van Aardenburg en omgeving was. En hoewel gezelligheid geen tijd kent, vloog ze wel om en vertrokken de laatsten zo rond half één naar hun hotel.

 


Lees meer »
Clubdag Beekbergen 22 april 2013
Zondag ochtend 5:55 uur de wekker gaat en het is tijd om op te staan. Welke gek staat nu op de zondagmorgen zo vroeg op?
Lees meer »
11 augustus 2012 Nürburgring 10 september 2012
Zoals ieder jaar stond ook dit jaar weer de Nürburgring op de evenementenkalender. Failliet of niet! En ook dit jaar kwamen de toegangskaarten weer erg laat binnen bij Henk dus op vrijdagmorgen vroeg vertrokken we met de bestemming Lent om bij Henk de kaarten persoonlijk op te halen.
Lees meer »
6 juli 2012 Turijn 10 september 2012

Onze X 1/9 werd 40 jaar; een kort verslag van alle festiviteiten tijdens de FIAT BERTONE  X 1/9 INTERNATIONAL MEETING-40th ANNIVERSARY in Turijn op 6-7-8-juli 2012.


Lees meer »
Clubdag Ohé en Laak 27 juni 2012
Op 24 juni werd de clubdag in Ohé en Laak georganiseerd. Omdat het best een stukje rijden is voor ons hadden we een kamer gereserveerd bij de Bed & Breakfast  in Ohé en Laak en gingen we er een dag eerder al naar toe.
Lees meer »
Clubdag Terschuur 29 mei 2012

Zondagmorgen, 20 mei, 10 uur. Vanaf de camping in Chaam (Noord-Brabant) gaan we met de X op weg naar Terschuur voor de clubdag op uitnodiging van Piet Pool, Jan Lokhorst en Dirk van Velthuizen, voor een toerrit over de Veluwe.


Lees meer »
A trip to the Yorkshire Dales 28 mei 2012

Tijdens het 25 jarig jubileum van onze club heb ik een aantal Engelsen leren kennen. Destijds hebben zij ons uitgenodigd om een keer terug te komen. Toen de uitnodiging eenmaal kwam voor het 40 jaar x1/9 evenement in National park yorkshire Dales heb ik besloten om hier naartoe te gaan, zeker omdat ik nog nooit in Engeland was geweest. Onderstaand een verslag van dag tot dag.


Lees meer »
Nieuwjaarsbijeenkomst Zetten 29 januari 2012
Zaterdag 28 januari stappen we in onze Punto om naar Zetten te rijden. De winter is niet echt geschikt voor de X, vandaar dat we met een andere Italiaanse auto gaan.
Lees meer »
Poetsclinic 01 oktober 2011
Men neme een vrije dag (of drie), een poetsmachine (bij Gert tegen een scherp tarief verkrijgbaar) en een krat met poetsmiddelen en gaat aan de slag. Dat was de kern van de poetsclinic op 1 oktober, onder een stralende zon, gehouden bij ASA Andelst ofwel bij Gert van Kooten. Zo’n 10 leden waren benieuwd wat deze poetsclinic in hield.
Lees meer »
Eerste officiele clubdag 27 april 2009
De eerste officiële clubdag is geweest! Wat hebben we het getroffen! Het was heerlijk weer en konden genieten van een heerlijk wijntje of pilsje op het terras in de zon! Wat wensen we ons nog meer? Nou, dat het de rest van het seizoen ook zo zal zijn!  Zoals aangekondigd is de Toercompetitie van start gegaan. Ga naar het detail van dit bericht om de uitslag te zien. Wie zijn er geweest en van hoever zijn ze gekomen?
Lees meer »
Een bloesemtocht door de betuwe 19 april 2009
De organisatie van een clubdag kun je tot in de puntjes proberen te regelen en dat doen wij, enthousiaste clubleden, dan ook altijd. Want het is jammer als er iets fout gaat wat je had kunnen voorkomen. Maar van één ding blijf je volledig afhankelijk en dat bepaald toch of de mensen er extra mooie herinneringen aan over houden: mooi weer !! Heerlijk rijden met het dakje eraf, jasje uit, de zon op onze bol en ergens buiten neerstrijken op een terrasje waar het biertje, wijntje, frisje of ijsje dan extra lekker genieten is.
Lees meer »
Bedrijfsbezoek VEGE-revisiebedrijf 14 maart 2008
Als beheerder van www.x19forum.nl kan ik meer informatie zien dan de "normale"gebruiker. Zo controleer ik altijd de e-mail adressen van personen om te kijken of het geen 'nep gebruiker' is. Tijdens zo'n controle viel mij op dat de nieuw aangemelde gebruiker, Peter v/d Velde, bij VEGE-motoren werkzaam is. VEGE is een van de grootste motorenrevisiebedrijven van Nederland. Dit leek mij een leuk idee voor een excursie en het contact was zo gelegd. Peter was ook zeer enthousiast en op vrijdag 14 maart 2008 zou de excursie plaatsvinden.
Lees meer »
Reis door de tijd 09 september 2007
Om 10 uur werden we verwacht in Zalencentrum De Viersprong in Dongen. Daar stonden de koffie en het gebak natuurlijk alweer op ons te wachten. De route zou vandaag bestaan uit 2 delen. Het eerste gedeelte ging door en rond Dongen over asfalt, kasseien, klinkers, een onverharde weg en ook over de duurste elektronische weg van Europa. Daarna kwamen we aan bij een nagebouwde boerderij uit de ijzertijd. Hier kregen we uitleg over die tijd van vrijwilligers die de boel beheren. Ook leerden we vuur maken met een stukje vuursteen, tondel en ijzer. Dat viel nog niet mee! De vonken sloegen alle kanten op behalve de goede. Hier kregen we ook de lunch aangeboden en gelukkig was er wel een modern toilet aanwezig!
Lees meer »
Kastelenroute 15 juli 2007
Dit keer organiseerden Gerhard en Mariëlle Bolderman de clubdag. Ze hadden een prachtige locatie in het bos van Doorn op de Utrechtse Heuvelrug uitgezocht om de dag te beginnen.
Lees meer »
Clubdag Stein-Urmond 10 juni 2007
Vandaag stond er een lange rit op het programma door het o zo mooie Limburg. Jos en Diana Peperkamp ontvingen ons rond 10 uur in het vd Valk restaurant Stein-Urmond langs de A2. Hier kregen we koffie met natuurlijk Limburgse Vlaai. Er was niet veel tijd om uitgebreid bij te kletsen want de rit die ons te wachten stond was ruim 150 kilometer lang dus moesten we bijtijds vertrekken.
Lees meer »
Clubdag Dodewaard 13 mei 2007

Verslag Moeder is een Engel tocht 13 mei 2007

Eindelijk is het dan zover, zondag, 13 mei 2007....moederdag! Echter in mindere mate voor onze moeders, want we hadden een enerverende clubdag voor de boeg. Een mens (dus ook een clublid) moet prioriteiten stellen nietwaar? Ik neem U eerst even mee naar de afdeling Werving & Selectie van het X 1/9 bestuur.


Lees meer »
Clubspecials op Zandvoort 22 april 2007
Zondag 22 april waren de clubspecials op Zandvoort. Meer dan 1000 auto's van allerlei merken hadden de gelegenheid genomen om op het zonovergoten circuit te genieten van ouderwetse rijpret. De thuisblijvers hebben ongelijk gekregen. Voor mij begon de dag om 08.00 uur om open naar Zandvoort te trekken vanuit een toen nog koud Arnhem. Kacheltje aan, met handschoenen in 1.5 uur naar Z.
Lees meer »
Jaarvergadering Doesburg 15 april 2007
Harm en Ben hebben voor ons een geweldige clubdag georganiseerd in de IJsselhoeve in Doesburg. Rond 10 uur werden we ontvangen met koffie en een geweldige taart met de afbeelding van een X1/9 erop. Zonde gewoon om hem te moeten aansnijden! Rond 11 uur was er de jaarvergadering waarin het bestuur aan iedereen vertelde hoe de club er voor staat en daar hoeven we niet over te klagen! Ook was het weer tijd voor de 3-jaarlijkse bestuursverkiezing. Aangezien er geen nieuwe aanmeldingen waren en de huidige bestuursleden er nog steeds zin in hebben was ook dit punt snel afgehandeld.


Lees meer »
Nieuwjaarsreceptie Rhenen 20 januari 2007
In restaurant Het Viaduct in Rhenen hielden we dit jaar onze nieuwjaarsreceptie. De winterstop duurt al lang genoeg en daarom is het altijd heerlijk om weer even bij elkaar te komen en bij te kletsen.
Lees meer »
Clubdag Gilze 17 september 2006
Op 17 september was het tijd  voor weer de laatste clubdag van het jaar. Aangezien de clubdag dit keer door mijn ouders werd georganiseerd was het dit keer dus lekker in de buurt. Het weer zat mee dus het dakje kon eraf. We werden hartelijk ontvangen met koffie en gebak in het Brabantse Gilze. In totaal bedroeg de opkomst zo'n 20 auto's wat best een redelijke opkomst is. Ook was het een internationaal gezelschap aangezien tevens Belgische en Engelse deelnemers present waren.


Lees meer »
Jaarvergadering Leusden Zuid 09 april 2006
Vanaf 10 uur waren we welkom in Restaurant 'De Mof' in Leusden-Zuid. We werden ontvangen met koffie en gebak in het restaurant en konden vanaf 11 uur terecht in een grote zaal voor de vergadering en de lunch. De vergadering liep voorspoedig en na een heerlijke lunch vertrokken we voor de rit.
Lees meer »
Nieuwjaarsbijeenkomst Elst 21 januari 2006
Om 18.30 verzamelden we in Eetcafé De Vier Windstreken in Elst. Hier waren we vorig jaar ook al geweest en dat was heel goed bevallen. We begonnen bij de binnenkomst met een borrel en daarna was er een Fins Buffet.
Lees meer »
MECC Maastricht 13 januari 2006
Dit jaar stonden we voor de derde keer op het MECC in Maastricht. Ook hier stonden we weer met de stand waar we ook altijd mee op Houten staan. Gert van Kooten had ook nog een eigen kraam met spullen van zijn bedrijf A.S.A.
Lees meer »
Auto Moto Italia Houten 29 oktober 2005
Zoals ieder jaar stonden we ook dit jaar weer op de Italiëbeurs in Houten. Er zijn weer veel clubleden langs geweest en dat is voor ons altijd erg gezellig! Dit jaar verliep alles zonder problemen.
Lees meer »
Dagje slippen in Etten-Leur 02 oktober 2005
Een geweldige dag! Na wat uitleg ging men de baan op en deed men op verschillende wegdekken allerlei manoeuvres om te kijken hoe de x1/9 zich zou gedragen. Het viel nog tegen!
Lees meer »